Uitwasbare luiers bestellen op het internet

Proberen jullie al een tijd zwanger te worden en is het eindelijk gelukt? Gefeliciteerd, want dit is natuurlijk het beste moment van jouw hele leven. Het is van belang dat de zwangerschap op een gezonde manier verloopt en hierbij is het ook erg belangrijk om alvast spulletjes te kopen. Veel aanstaande ouders zijn daarom op het internet te vinden en kopen de leukste dingen voor het kind. Hierbij kijken ze vaak naar schattige kleding, maar ook bijvoorbeeld naar meubels voor de babykamer. Verzorgingsspullen worden vaak over het hoofd gezien en vooral luiers worden te laat gekocht. Veel ouders kopen wegwerpluiers voor hun kind, maar wist je dat dit niet handig is? Uitwasbare luiers zijn namelijk veel beter en dit komt doordat er veel voordelen aan verbonden zitten. Wil jij weten welke voordelen dit zijn? En waarom wegwerpluiers slecht zijn? In dit artikel vertellen we er alles over, zodat je er meer over te weten komt.

Duurzaam

Uitwasbare luiers zijn een stuk duurzamer dan normale wegwerpluiers en dit weet natuurlijk iedereen. In wegwerpluiers zit namelijk heel veel plastic en dit is sowieso al heel vervuilend voor het milieu. Gemiddeld zorgt 1 kind voor 1 ton afval met wegwerpluiers en dat is natuurlijk hartstikke veel. Uitwasbare luiers zorgen natuurlijk ook voor afval, maar dit is lang niet zoveel. Dit komt doordat je deze luiers kunt hergebruiken en de productie van deze luiers kost ook veel minder.

Uitwasbare luiers zitten comfortabel

Jij vindt het natuurlijk erg belangrijk dat een luier comfortabel om de billetjes zit van het kind. Dit is niet het geval met wegwerpluiers en deze kunnen juist zorgen voor een gevoelige huid. De luier kan namelijk soms behoorlijk schuren en er ook voor zorgen dat jouw kind minder flexibel kan bewegen. Met uitwasbare luiers is dit niet het geval en deze zitten juist heerlijk om de billetjes van het kind. Dit komt doordat de luiers geen chemische stoffen bevatten en ook echt gemaakt zijn van een zacht materiaal. Wasbare luiers worden gemaakt van katoen, bamboe, microvezel en hennep. Het kindje kan ook een stuk beter bewegen met uitwasbare luiers en dat is natuurlijk wat je als ouders wilt.

Eerder zindelijk

Met uitwasbare luiers zijn kinderen ook een stuk sneller zindelijk en dit blijkt uit onderzoek. Gemiddeld zijn de kinderen met wasbare luiers een half jaar eerder zindelijk en dat is natuurlijk een groot voordeel. Ouders vinden het namelijk van belang dat hun kind snel zindelijk is en dat kan goed met deze luiers. Dit komt doordat het kind eerder kan voelen dat de luier ook echt nat is, zo kan het kind beter inschatten wanneer hij of zij moet plassen of poepen.

De voordelen van uitwasbare luiers zijn enorm en het heeft jou vast overgehaald om deze luiers ook te halen. Dit kan eenvoudig via het internet, maar je moet dit wel doen bij de juiste aanbieder. Zoek een aanbieder uit die ook genoeg informatie geeft over de wasbare luiers, zodat je precies weet hoe je deze moet wassen. Bekijk ook eens de wasbare zwemluiers als je geïnteresseerd bent in wasbare luiers. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *