Zorg goed voor je lichaam tijdens de lockdown dagen

Nu we in deze dagen toch weer wat meer thuis komen te zitten is het wel belangrijk om je lichaam te blijven te verzorgen. Het is natuurlijk heel verleidelijk om opgesloten in je eigen huis nu eindelijk eens al die serie te gaan bingen die je al zo lang wilde zien. Toch raden we aan om voldoende in beweging te blijven om je lichaam soepel te houden en ook vrij van afval stoffen. 

Het is ook belangrijk om ook alles in je koppie goed te houden. Laten deze drie items, bingen op Netflix en fysieke en mentale fitness nu juist heel goed samengaan! In dit artikel brengen we jouw perfecte cocktail voor de body, the mind and the eyes!

Goed voor het hoofd – A guide to meditation serie op Netflix

Op Netflix is er een geweldige serie zien over mediteren. In acht afleveringen wordt je meegenomen op een reis die je helpt om het hoofd tot rust te laten komen in de vorm van meditatie. Dus heb je last van eenzaamheid of stress dan raden we zeker aan om deze serie: ‘A guide to meditation’ eens te checken. Niet alleen is deze Netflix serie super grappig geanimeerd, het helpt je ook heel eenvoudig op weg om de eerste stappen in meditatie te zetten.  De juiste meditatie technieken worden er op een hele vrolijke manier uitgelegd. Een echte aanrader dus!

Opbeurend voor het hoofd en hart  – I am Maris docu op Netflix

Nog een tweede serie die je zeker zal inspireren is deze docu op Netflix genaamd: ‘I am Maris’, een persoonlijk en eerlijk portret over hoe kunst en yoga je heel erg kunnen helpen met je gezondheid en zorgen voor meer zelfliefde. Daarnaast breekt deze film ook een lans voor psychische problemen. Iets waar we deze dagen allemaal wel eens kunnen tobben, nu we door de lockdown steeds meer in een sociaal isolement lijken te geraken. 

Ruimte in je huis is ruimte in je hoofd – Tidying Up with Marie Kondo op YouTube

Het zou bijna een japanse wijsbegeerte kunnen zijn die frase “Ruimte in je huis is ruimte in je hoofd” en misschien is dat het ook wel, zeker als je beseft dat de daad bij het woord wordt gevoegd door Marie Kondo, de absolute koningin van het ontspullen. In  de TV serie: ‘Tidying up with Marie Kondo‘. laat deze dame zien hoe je meer rust kunt vinden in je hoofd door alleen al eens goed op te ruimen thuis. Laten we voor opruimen nu net alle tijd hebben in deze corona tijd!

Houd ook je lichaam in balans – Yoga met Milou op Youtube

De ideale  Yogalessen voor beginners, zo zou je dit razendpopulaire kanaal van de Nederlandse Milou wel kunnen noemen. Met meer dan 34K aan volgers kun je dan ook gerust stellen dat er een flinke behoefte was aan een kanaal met Yogalessen in het Nederlands.  Ze besteed niet alleen aandacht aan het in balans krijgen van je lichaam met de nodige rek en strek oefeningen, nee ook zelfliefde krijgt de aandacht op haar kanaal ‘Yoga met Milou’, in een aflevering over het knuffelhormoon bijvoorbeeld.
Wij zeggen abonneren op op dit kanaal!

Bonustip: Maak je lichaam afvalstoffen vrij met Aloe Vera producten

Weet wat ook goed samengaat met binge watchen en Yoga? Juist…detoxen.  Perfect om de voedingsstoffen weer door het lichaam opgenomen te laten worden en afvalstoffen kwijt te raken. Je kunt hiervoor producten van Aloe Vera eens proberen, al jaren een grote naam als het gaat op het gebied van biologische producten. De Aloë Vera is een vetplant maar staat vooral bekend als wonderplant door de geneeskrachtige sappen die de plant produceert. Van deze plant – die trouwens niet moeders mooiste is – kun je hele goede detox producten kopen. Zo is er bijvoorbeeld de C9 Kuur en de C9 Detox, twee detox kuren van 9 dagen (C9 staat dan ook voor Cleaning 9). 

Beide  producten zouden erg goed werken bij het verwerken van afvalstoffen uit het lichaam. Dat klinkt goed toch? Detoxen en bingen en in de pauze even een Yoga les. De lockdown is zo slecht nog niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *