Zo sluit u een goede uitvaartverzekering af

Een dierbare verliezen doet pijn en naast dit komen er veel andere zaken bij die geregeld moet worden een uitvaart(begrafenis). Als u een goede uitvaartverzekering hebt afgelsoten  weet u zeker dat alles goed geregeld word en dat uw nabestaanden in rust afscheid kunnen nemen. Toch zijn er best veel onduidelijkheden rondom de uitvaartpolis. Daarom treft u in deze blog meer informatie. Direct alle polissen met elkaar vergelijken? Via de website Uitvaartverzekeringzoeken.nlvergelijkt u zelf de verzekeraars. Het vinden van een goede en betaalbare polis is zo erg eenvoudig. 

Een natura- of kapitaal uitvaartverzekering?

In grote lijnen onderscheiden we 2 verschillende soorten uitvaartpolissen. De natura-, en de kapitaalverzekering. Hieronder vind je over deze 2 type polissen meer informatie inclusief de belangrijkste voordelen en nadelen. 

Natura uitvaartverzekering

Voordelen van een natura uitvaartverzekering zijn o.a. de lage maandelijkse premie en de zorg die uit handen wordt genomen. Nadelen zijn mogelijk extra kosten achteraf van zaken die niet in de uitvaartverzekering zaten. Met dit type polis hebben nabestaanden het meeste rust. Belangrijke keuzes rondom de uitvaart zijn al gemaakt. Nabestaanden hoeven hier niet meer druk mee te zijn, en kunnen zich richten op het nemen van afscheid. 

Kapitaal uitvaartverzekering

Ook de kapitaal uitvaartverzekering kent voor- en nadelen. Een voordeel is de grote flexibiliteit. Er wordt een vrij besteedbaar bedrag uitgekeerd. Nadeel is dat de nabestaanden alles zelf moeten regelen voor de uitvaart. Overleg ook met familie en vrienden wat zij het meest prettig vinden. 

Crematie of begraven?

Steeds meer mensen kiezen voor cremerenin plaats van het traditionele begraven. Het is goed om te noemen dat de uitvaartverzekeringen er voor beide manieren van uitvaart zijn. Wel is het algemene zin zo dat een begrafenis duurder is dan een crematie. Hierdoor zal de maandelijkse premie bij dit type verzekering ook wat hoger liggen. 

Kosten urnen

In de uitvaartbranche is een grote verandering aan de gang. Waar vroeger nog begraven de norm was, heeft het cremeren de laatste jaren een enorme opmars gemaakt. En zo is ook het aanbod van online urnen en assieraden toegenomen.

Na de crematie

Na de crematie kunt u de urn laten bijzetten op een begraafplaats of crematorium, maar uiteraard kunt u de urn ook thuis een mooie plek geven.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *