Yoga Nidra voor de ultieme ontspanning

Soms kan het zo nodig zijn om je even helemaal te ontspannen. Bijvoorbeeld na een lange dag werken of na emotionele gebeurtenissen. Je kunt een dutje gaan doen, maar minstens zo ontspannend is een Yoga Nidra sessie.

Yoga Nidra is een droomloze slaap

Deze vorm van yoga heeft veel overeenkomsten met slapen. Toch blijf je wakker. Neem je een totale sessie, dan kom je tot zo’n diepe ontspanning dat dit gelijk staat aan 4 uurtjes slapen. Tijdens de Nidra lijk je te slapen, maar je slaapt niet daadwerkelijk. Je bent zelfs alerter dan wanneer je wakker bent. Deze combinatie van ademwerk, een bodyscan en intenties betekenen een boost voor je gezondheid.

Ontstaan van Yoga Nidra

Deze vorm van yoga is ontstaan in de tweede helft van de twintigste eeuw. In India is het heel gebruikelijk om Yoga Nidra te doen met jonge kinderen. Ze worden hierdoor namelijk alerter en behalen betere studieresultaten. Dit zal vast niet de eerste reden zijn waarom jij Yoga Nidra wilt beoefenen. Waarschijnlijk verlang je naar rust en ontspanning. Er zijn korte sessies van 10 minuten. Deze zijn ideaal als je in korte tijd tot een prettige ontspanning wilt komen. Kies je voor een langere sessie, dan zul je nog tot een veel diepere ontspanning komen.

Diepe ontspanning door Yoga Nidra

Wil je heel diep ontspannen, dan is de kracht van Yoga Nidra echt enorm. Ook als je een betere nachtrust wilt, is Nidra heel geschikt. Probeer tijdens de sessie goed voor jezelf te zorgen. Zo is het belangrijk dat je warme en comfortabele kleding draagt. Je ligt een lange poos stil en kou zou je uit de ontspanning kunnen halen. Zorg ook voor een ondergrond die niet al te hard is. Check even of je lekker ligt voordat je de Yoga Nidra sessie start. Je voeten moeten niet te hoog liggen, want anders heb je kans dat ze gaan slapen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *