Wat te doen aan HSP?

 

Tegenwoordig krijgt elk persoon heel veel informatie en prikkels binnen, door sociale media, en ook door de vele kennissen die iedereen tegenwoordig heeft. Sommige mensen vatten alle informatie negatief op en weten niet goed hoe zij met de deze gevoelens om moeten gaan. Deze mensen hebben vaak hsp. Denk jij dat je misschien hsp hebt of weet je al dat je het hebt maar weet je niet hoe je er goed mee om moet gaan? Dan ben je het juiste artikel aan het lezen. In dit artikel zal ik een aantal tips geven over hoe je met hoogsensitiviteit om kan gaan en zal ik uitleggen wanneer je wel hoogsensitief bent en wanneer niet.

 

Wanneer je heel veel gevoelens ervaart betekent het niet gelijk dat hoogsensitief bent. Hoog sensitieve mensen zijn over het algemeen heel erg introvert en delen hun gevoelens dus eigenlijk bijna nooit met de buitenwereld. Wanneer je dus veel gevoelens ervaart, maar dit ook deelt met al je kennissen, dan ben je waarschijnlijk niet hoog sensitief. Als je nog steeds denkt dat je misschien hoogsensitief bent, dan kan je naar een psycholoog gaan om te laten nakijken of je inderdaad hoog sensitief bent.

 

Wanneer hieruit blijkt dat je inderdaad hsp hebt, dan rest natuurlijk alleen nog de vraag: hoe omgaan met hsp? Er zijn heel veel hulpmiddelen bij het verwerken van je gevoelens. Allereerst kan je proberen je gevoelens te delen met bekenden, maar waarschijnlijk lukt dit niet. De eerste beste optie is om in contact te komen met andere hoogsensitieven, zodat je tips kan uitwisselen over hoe je omgaat met je gevoelens. Een andere oplossing is om met een psycholoog te gaan praten. Dit kan heel erg helpen. De laatste oplossing die ik zou aanbevelen is om op internet te zoeken naar tips bij het verwerken van je gevoelens.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *