Goede Slaap Gewoontes

Wanneer je lijdt aan migraine dan zijn er altijd manieren om de hoeveelheid, duur of intensiteit van je hoofdpijn te verzachten of zelfs te laten verdwijnen door je slaap gewoontes te verbeteren. Er is een stofje dat wordt geproduceerd in de hersenen genaamd serotonine het “goed gevoel” stofje. Dit stofje is erg afhankelijk van het aantal slaap wat iemand krijgt. Heb je slechte slaap gewoontes dan kan dit komen doordat er te weinig serotonine wordt aangemaakt en een migraine aanval zich voordoet.

De drie hoofdoorzaken welke de kwaliteit van het slapen kunnen beïnvloeden zijn: geluid, stress en medicatie. Als je deze factoren kunt vermijden of helemaal kunt voorkomen dan zullen je slaapgewoontes verbeteren.

Zet de lichten uit wanneer je gaat slapen. Geloof het of niet, maar licht heeft invloed op de kwaliteit van de slaap die je krijgt. Hetzelfde geld voor televisie licht. De meeste mensen slapen met de tv aan en realiseren zich niet dat dit een deel van hun slaapprobleem is.

Het kan voor sommige mensen lastig zijn om in slaap te vallen zonder dat de tv aanstaat, is dit bij jou ook zo zet dan een timer op je tv zodat hij na een bepaalde tijd uit gaat, zodat je zeker weet dat je goed slaapt, probeer het geluid zo zacht mogelijk te houden als je kan.

Stress is een andere reden waardoor je niet je volledige slaap potentie behaalt. Ook al kan het lastig zijn om stress te voorkomen in je leven zijn er effectieve manieren om er mee om te gaan. Verminder stress door genoeg beweging te krijgen.

Doe je al dagelijks aan oefeningen of sport dan kan dit de kwaliteit van de slaap verbeteren. Zorg dat je voor zonsondergang traint, want te dicht op je bedtijd kan weer moeite met in slaap komen veroorzaken.

Drugs en medicatie hebben vaak ook invloed op slaap patronen. Er moest minstens een lijst met bijwerkingen zijn die de arts met je door moet nemen voordat een medicijn wordt voorgeschreven. Cafeïne staat ook bekend om zijn invloed op de slaap.

Hou je cafeïne consumptie in bedwang. Blijf na het avondeten uit de buurt van koffie en andere drankjes waarin cafeïne zit . Cafeïne is een grote migraine trigger.Bezoek onze website wanneer je meer wilt lezen over insomnia.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *