Dit doet fysiotherapie voor jou

Niets is zo belangrijk als een gezond lichaam. En dat geldt zeker voor je bewegingsvrijheid. Je botten, spieren en gewrichten werken nauw met elkaar samen en zorgen ervoor dat je soepel door het leven gaat. Maar niet altijd kun je onbezorgd lopen, sporten of dansen. Zomaar opeens heb je pijn. Zoveel pijn dat bewegen erg lastig wordt. Een fysiotherapeut is dan de aangewezen persoon om je er weer bovenop te helpen. Hij of zij is namelijk gespecialiseerd in alles wat met bewegen te maken heeft. En dus ook in het behandelen van de klachten die je bewegingen beperken. In elke regio zijn fysiotherapiepraktijken te vinden. Er is er dus vast ook één bij jou in de buurt.

Samen werken aan je behandelplan

De fysiotherapeut zal uitgebreid kennis met je maken. Hierbij gaat het vooral om de oorzaak van je klachten te. Het is belangrijk om te weten waar je het meeste last van hebt en wat dat doet met je beweging. Ook je houding en de manier waarop je beweegt wordt bekeken door de therapeut. Door middel van een lichamelijk onderzoek wordt vastgesteld waar de pijn en dus het probleem vooral zit. Nu weet fysiotherapie Helmond waar je aan kunt gaan werken. Samen stellen jullie een behandelplan op met concrete doelen. Dat plan is precies afgestemd op jou als uniek persoon met jouw mogelijkheden. Want waar de één meer moet gaan bewegen, heeft de ander misschien juist meer rustmomenten nodig.

Aan de slag

Nu je weet waar je aan moet werken, kun je gericht aan de slag. De behandeling bestaat meestal uit sessies bij de fysiotherapeut en oefeningen die je thuis uitvoert. In de fysiotherapiepraktijk wordt vooral de pijn behandeld door middel van massage of andere technieken. Je doet er ook oefeningen en leert tegelijk hoe je die thuis kunt uitvoeren. Doe deze ook trouw, des te sneller zul je het verschil gaan merken. Je lichaam beweegt weer gemakkelijker en de pijnklachten nemen af. Aan het eind van het behandeltraject bekijk je samen met de therapeut of je je doelen behaald hebt. Je krijgt ook goede adviezen en richtlijnen mee om in de toekomst zo optimaal mogelijk te blijven bewegen en je lichaam sterk en soepel te houden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *