Tips tegen stress

De beste tips tegen stress

In het dagelijks leven zijn we allemaal gespannen. We hebben veelal te maken met stress. Zowel thuis als op het werk. Met deze tips ga je optimaal relaxen. Het zijn hele eenvoudige trucjes die je vandaag al kunt toepassen. Dit zijn mijn favoriete tips tegen stress!

Haal adem door je buik

Door adem te halen door je buik helpt je om direct minder gespannen te zijn. Dit is één van de beste tips wanneer je gespannen bent. Het geeft je niet alleen meer zuurstof maar je brein krijgt ook een seintje dat er niets aan de hand is. Focus op je ademhaling. Dan hoef je je ook niet op andere dingen te focussen. Adem 5 tellen in en daarna in 5 tellen rustig uit. Doe voor minimaal een paar minuten deze herhalingen.

Ga kleuren of knutselen

Door te gaan kleuren of te knutselen ben je afgeleid en moet je je concentreren op datgene wat je dan doet. Juist voor volwassenen is dit erg effectief. Je verstand is namelijk nu op nul. Dit heeft een positieve werking op je gemoedstoestand.

Doe het langzaam…

Ben je gestrest en heb je haast? Verlaag dan eens je tempo. Loop wat langzamer, fiets zonder haast of poets bijvoorbeeld je tanden heel ‘mindfull’. Dat vindt de tandarts ook nog eens fijn. Zo voorkom je dat je ook naar de mondhygiënist moet. Maar neem ook de tijd voor koken. Je tempo omlaag brengen zorgt vaak voor meer rust en ontspanning. Las bovendien na elk klusje een mooi en fijn rustmoment in. Ga bijvoorbeeld een blokje om. Ook je hersenen vinden dat fijn. Even afleiding is voor iedereen goed.

Lees vaker en luister naar muziek

Lees wat vaker. Dit is een fijne tip tegen stress. Zoals je nu ook deze blog leest. Het zorgt ervoor dat je zenuwen wat zullen kalmeren. Slechts 6 minuten lezen is al voldoende om meer tot ontspanning te komen. Volgens onderzoek van een Britse neuropsycholoog resulteert dit in maar liefst 68% verlaging van de stress.
Maar ook luisteren naar muziek in een medicijn tegen stress. Muziek leidt namelijk lekker je gedachten af. Zelfs je bloeddruk kan hierdoor dalen en je ademhaling wordt rustiger.

Lach voldoende

Ook humor is een goede raadgever tegen stress. Een lach vermindert stress aanzienlijk en geeft je een rustiger gevoel. Door te lachen komt namelijk het stofje endorfine vrij. Dat vermindert de aanmaak van stresshormonen.

Ik hoop dat je met deze tips wat meer en wat lekkerder zult ontspannen. Er zijn naast deze tips natuurlijk nog veel meer tips. Ik wens je succes!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *