5 tips om weer even helemaal tot jezelf te komen.

 

Ieder mens heeft ups en downs in het leven. Naast het feit dat dit normaal is, is het wel erg vervelend als je in een ‘down-moment’ zit. Dit kan natuurlijk met veel verschillende factoren te maken hebben, veel stress op het werk? Net een scheiding achter de rug? Of ben je misschien net een naaste verloren? Op dit soort momenten is het juist erg belangrijk dat je soms eventjes een stapje terugneemt om even tot je jezelf te komen. Wij zetten wat handige tips op een rijtje voor als je in een down-moment zit.

 

Tip 1: Ga de natuur in

 

De natuur is de plek om even helemaal tot jezelf te komen. De natuur kan jou de rust bieden die jij op dit moment juist zo mist. Onze tip is dan ook, zoek de natuur op! Maak minstens 1 keer per week een lange wandeling door de natuur. Je zult merken dat je tijdens deze wandeling je hoofd helemaal leeg kan maken. Heerlijk als begin van de dag als frisse start zonder stress, of juist naar een lange en stressvolle werkdag.

 

Tip 2: Yoga

 

Yoga staat er bekend om een rustgevende werking te hebben. Eventjes weg van alle drukte, smartphones, werk en stress om je heen. Ideaal dus als je even in een down zit en veel stress ervaart. Veel sportscholen bieden yogalessen aan, en veel steden hebben inmiddels zelfs een eigen yoga centrum. Hier kun je bijvoorbeeld inschrijven voor een les, en 1 of meerdere keren per week een les volgen. Niet zo’n zin om er op uit te gaan? Dat is natuurlijk ook begrijpelijk: je kunt ook gemakkelijk thuis wat yogaoefeningen doen. Zoek op YouTube naar verschillende thuislessen!

Tip 3: Gebruik je handen

 

Ga iets doen waarbij je best intensief met je handen bezig bent, denk aan koken, tuinieren, schoonmaken, klussen of tekenen! Ook al klinken deze dingen misschien niet zo rustgevend, je zult merken dat het juist wat ruimte in je hoofd creëert. Je gedachten dwalen even af naar de werkzaamheden waar je op dat moment mee bezig bent. En misschien ontdek je zo ook wel een nieuwe passie voor koken of tekenen!

 

Tip 4: Mediteer

 

Creëer je eigen pauzeknop door te mediteren. En nee, je hoeft echt niet iedere dagen uren als een monnik in het niets te staren. Maar probeer eens 10 minuutjes per dag even wat ademhalingsoefeningen te doen. Je zult hierdoor al meteen een verschil merken en een enorm gevoel van rust in jezelf creëren.

 

Tip 5: Praten met een medium

 

Zit je soms in een down-moment, omdat je onlangs iemand bent verloren? Of heb jij de dood van een naaste nog niet helemaal verwerkt? Misschien kun je dan eens proberen om een gesprek aan te gaan met een medium. Mediums  kunnen je namelijk weer in contact brengen met overledenen. Misschien biedt jou dit wel wat meer rust en innerlijke vrede, en kun je het zo steeds meer loslaten.

We hopen dat je wat aan deze tips hebt!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *